TNT Radio

Andrei Tiberiu Maria

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
611

Andrei Tiberiu Maria (n. 27 iulie 1983, Pitesti), cunoscut sub numele de scena Smiley, este un cantaret, compozitor, producator, prezentator si actor roman, fost membru al trupei Simplu. Artistul a inceput si o cariera solo, iar in 2008 si-a lansat primul album – “In lipsa mea”.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.

În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care pentru 6 săptămâni consecutive (potrivit Mediaforest România) a ocupat primul loc în clasamentele muzicale. Tot în 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat „Best Male” și „Best Pop” artist.

În 2012, artistul a lansat discul single „Dead Man Walking”, care l-a transformat pe acesta în cel mai difuzat cântăreț la radio și televiziune, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat și „Cai verzi pe pereți”, împreună cu Alex Velea și Don Baxter.

Videoclipul piesei „Dead man walking” a fost o premieră mondială, Smiley devenind primul artist care folosește într-un clip elemente de realitate augmentată. Evenimentul de lansare a fost special și a avut loc în luna mai 2012 într-o sală de cinema, în prezența a peste 300 de persoane.

În iunie 2012, Smiley a câștigat premiile pentru „Best Producer” și „Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

În 2013 Smiley a câștigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”.

Favorite Tracks

 • "A 5a Roata La Caruta" feat. Valentin Campeanu

  1
 • "Am Nevoie De Un Hit" cu Spike si Valentin Campeanu

  2
 • "Vorbe Despre Tine" cu MefX si Nane)

  3
 • "Blonde, Brunete (Tot Felu' De Fete)"

  4
 • "Dulce Românie” cu DJ Oldskull)

  5

Details

Succesul ca artist pop i-a permis colaborarea cu numeroși artiști români, iar în 2009 și-a fondat propria casă de producție, HaHaHa Production.

În 2016, proiectele susținute de Smiley sunt: Cabron, Sore, Radio Killer, Don Baxter, Feli, SHOT, Silviu Pașca, Paul Damixie și Jazzy Jo.

De asemenea, Smiley a mai produs șlagăre și pentru alți artiști români: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Bănică, Mandinga, Loredana, Andra, Corina, Cream, Emanuel. De asemenea, artistul a produs muzică pentru cântăreața de origine italiană In-Grid și pentru rapperul american Sway.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
611
Leave us your email to send you exclusive content.