TNT Radio

Andrei Tiberiu Maria

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Andrei Tiberiu Maria (n. 27 iulie 1983, Pitesti), cunoscut sub numele de scena Smiley, este un cantaret, compozitor, producator, prezentator si actor roman, fost membru al trupei Simplu. Artistul a inceput si o cariera solo, iar in 2008 si-a lansat primul album – “In lipsa mea”.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus acestuia premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.

În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care pentru 6 săptămâni consecutive (potrivit Mediaforest România) a ocupat primul loc în clasamentele muzicale. Tot în 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat „Best Male” și „Best Pop” artist.

În 2012, artistul a lansat discul single „Dead Man Walking”, care l-a transformat pe acesta în cel mai difuzat cântăreț la radio și televiziune, conform datelor furnizate de site-ul Mediaforest.ro. De asemenea, a lansat și „Cai verzi pe pereți”, împreună cu Alex Velea și Don Baxter.

Videoclipul piesei „Dead man walking” a fost o premieră mondială, Smiley devenind primul artist care folosește într-un clip elemente de realitate augmentată. Evenimentul de lansare a fost special și a avut loc în luna mai 2012 într-o sală de cinema, în prezența a peste 300 de persoane.

În iunie 2012, Smiley a câștigat premiile pentru „Best Producer” și „Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

În 2013 Smiley a câștigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”.

Favorite Tracks

 • "A 5a Roata La Caruta" feat. Valentin Campeanu

  1
 • "Am Nevoie De Un Hit" cu Spike si Valentin Campeanu

  2
 • "Vorbe Despre Tine" cu MefX si Nane)

  3
 • "Blonde, Brunete (Tot Felu' De Fete)"

  4
 • "Dulce Românie” cu DJ Oldskull)

  5

Details

Succesul ca artist pop i-a permis colaborarea cu numeroși artiști români, iar în 2009 și-a fondat propria casă de producție, HaHaHa Production.

În 2016, proiectele susținute de Smiley sunt: Cabron, Sore, Radio Killer, Don Baxter, Feli, SHOT, Silviu Pașca, Paul Damixie și Jazzy Jo.

De asemenea, Smiley a mai produs șlagăre și pentru alți artiști români: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Bănică, Mandinga, Loredana, Andra, Corina, Cream, Emanuel. De asemenea, artistul a produs muzică pentru cântăreața de origine italiană In-Grid și pentru rapperul american Sway.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1
Leave us your email to send you exclusive content.