David Bowie – Lazarus (videoclip nou)

Written by on 07/01/2016

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Legendarul artist David Bowie a lansat, alaturi de un videoclip “Lazarus”, piesa care si se regaseste pe coloana sonora a musical-ului cu acelasi nume, bazat pe cartea “The Man Who Fell to Earth”.

Musical-ul “Lazarus”, scris de David Bowie impreuna cu Enda Walsh, in regia lui Ivo van Hove, a avut deja premiera la New York Theatre.

David-Bowie-Lazarus-video

Vizualul continua povestea inceputa in clipul anterior, cu David Bowie in pielea profetului orb continuandu-si odiseea in noul videoclipul “Lazarus”. Regizorul Renck, ce s-a ocupat de ambele clipuri si l-a descris pe artist folosind un lung sir de calitati: “natural, curios, jucaus, inteligent, profund si sincer“. De asemenea, contrar asteptarilor, Renck a marturisit ca a fost extrem de usor sa lucreze cu Bowie.

Primele cuvinte rostite de cantaret sunt “Look up here, I’m in heaven” (nr: “Uitati-va aici, sunt in Rai“), vers care pare a fi modul lui de a spune ca nu mai are mult de trait.

“Este foarte curios si foarte deschis. Imi spunea clar ori de cate ori nu ii placea ceva sau nu voia sa faca ceva.”

“Lazarus” este extras de pe albumul “Blackstar“, cel de-al 28-lea material de studio din cariera lui David Bowie si care a fost lansat pe 8 ianuarie 2016. Lansarea a marcat si un moment aniversar, artistul implinind varsta 69 de ani.

Tony Visconti, producatorul noului album, a declarat ca piesele sunt inspirate, printre altele, din muzica rapperului american Kendrick Lamar. Producatorul a subliniat ca unul din principalele obiective a fost de “a evita Rock and Roll-ul“.

“Am ascultat muzica lui Lamar. Nu mai facusem niciodata ceva similar, dar ne-a bucurat ca Lamar are o minte complet deschisa!”, a declarat Visconti ziarului ‘Daily Mirror’.

Primul videoclip de pe album, realizat pentru single-ul “Blackstar“, a fost prezentat in noiembrie anul trecut, o proiectie ce seamana cu un film de groaza ce descrie o lume intunecata si fantastica, in care protagonistul apare de asemenea cu ochii acoperiti de bandaje.

Albumul contine sapte piese si dureaza in total 45 de minute, in timp ce piesa principala, “Blackstar“, dureaza circa zece minte.

Muzicianul britanic este cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena Rock ‘N’ Roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventeaza destul de des stilul de a canta.

Bowie este considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii ’70.

Artistul a murit ulterior, in data de 10 ianuarie 2016, dupa o lupta de 18 luni cu cancerul.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Reader's opinions

Leave a Reply


TNT RADIO

CuZ wE'rE TNT (dynamite)!

Current track
TITLE
ARTIST